Με αποκριάτικη διάθεση, δυνατή μουσική, πολύ κέφι και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το αποκριάτικο γλέντι του Δήμου Νέας Ιωνίας στον πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού. Από νωρίς το πρωί της Κυριακής (23/2) μικροί και μεγάλοι γέμισαν τον πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης για να ξεφαντώσουν σε latin ρυθμούς, να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς, αποκριάτικα έθιμα και μουσικά δρώμενα.

Τον ρόλο του συντονιστή ανέλαβε η Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ, κα. Μαρία Μπελεφάντη, η οποία έδωσε το αποκριάτικο σύνθημα ξεκινώντας με τη latin ορχήστρα του ΟΠΑΝ, ενώ στη συνέχεια τις εντυπώσεις έκλεψε με τις χορογραφίες του το νεανικό τμήμα latin του ΟΠΑΝ. Τη σκυτάλη πήραν οι μεγαλύτεροι και συγκεκριμένα το Σωματείο Ινεπολιτών Κασταμονιτών του οποίοι τα μέλη αναβίωσαν παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα (γαϊτανάκι, σκούπα κ.ά) σκορπώντας κέφι αλλά και γέλια στον κατάμεστο πεζόδρομο.

Στις αποκριάτικες εκδηλώσεις παραβρέθηκε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία συνεχάρη τους συντελεστές για την άψογη διοργάνωση και τόνισε ότι θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία προκειμένου να αναβαθμιστούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Στο τέλος των αποκριάτικων δρωμένων, οι συντελεστές έγιναν ένα με τους δημότες και τους περαστικούς χορεύοντας παραδοσιακά τραγούδια δημιουργώντας μια τεράστια χορευτική παρέα και ένα ζωντανό γλέντι.

 

Πηγή: https://www.newsbreak.gr/aytodioikisi/79596/se-rythmoys-karnavalioy-choron-kai-moysikis-i-nea-ionia/

EDITOR’S PICK

RANDOM NEWS

POST GALLERY