Η απόφαση της παράταξης του Γιάννη Σγουρού να απέχει από τις συζητήσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου κάθε φορά που ο εισηγητής του θέματος ανήκει στην ομάδα των πέντε μελών της που “ανεξαρτητοποιήθηκαν” και στην συνέχεια επίλεξαν να συμμετέχουν στην διοίκηση της Περιφέρειας, ήταν το πλέον χαρακτηριστικό στοιχείο της συνεδρίασης που κατά τα άλλα, εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε σε ήρεμο κλίμα, το απόγευμα της Τετάρτης, 19 Φεβρουαρίου 2020.

Η αναγγελία της απόφασης έγινε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο και εκπρόσωπο της παράταξης του Γιάννη Σγουρού, κ. Δημήτριο Κατσικάρη, λίγα λεπτά πριν την έναρξη της εισήγησης του κ. Αθαν. Βαθιώτη, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, ανέλαβε καθήκοντα θεματικού Αντιπεριφερειάρχη λίγες ημέρες μετά την “ανεξαρτητοποίηση” του.

Δείτε το Video με τις παρεμβάσεις των Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης του κ. Γ. Σγουρού, Δημήτρη Κατσικάρη και Νίκου Ανδρουλακάκη και την απάντηση του κ. Γ. Βαθιώτη.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης, κ. Γιάννης Σγουρός αφού συνεχάρη τους κ.κ. Απ. Τζιτζικώστα και Γ. Πατούλη για την εκλογή τους στα αξιώματα του Προέδρου και Αντιπροέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ευρωπαϊκής Επιτροπής, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, ειδικότερα στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για “μονοπαραταξιακή συγκρότηση της εν λόγω Επιτροπής…”

Δείτε το σχετικό video

Ακολουθούν οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής των 16 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. (Το 1ο θέμα της συνεδρίασης αποσύρθηκε)

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση σκοπιμότητας σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (ΙΤΥΕ) για την υλοποίηση του έργου «Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Της Μεταφοράς Μαθητών», προϋπολογισμού 104.160,00€ (με ΦΠΑ) και έγκριση των όρων αυτής.
(αποσύρθηκε)

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης συνδιοργάνωσης με τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του κύκλου επιμορφωτικών και καλλιτεχνικών δράσεων με τίτλο: «Η Φιλοσοφική στην πόλη». Περίληψη απόφασης:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε τη σκοπιμότητα για τη συνδιοργάνωση με τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του κύκλου επιμορφωτικών και καλλιτεχνικών δράσεων με τίτλο: «Η Φιλοσοφική στην πόλη», για το α’ εξάμηνο του 2020, δαπάνης ποσού 12.000€ (πλέον Φ.Π.Α.), σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση.
(αρ. απόφασης 46/2020)

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Επισκευή, ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του γηροκομείου “Η Ανάστασις”», συνολικού προϋπολογισμού 400.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Περίληψη απόφασης:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής:
A) Ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Επισκευή, ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του γηροκομείου “Η Ανάστασις”», συνολικού προϋπολογισμού 400.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση.
B) Όρισε ως εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της ανωτέρω προγραμματικής σύμβασης, την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Κοσμίδη Ευρώπη ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Μεθενίτη Σωτήριο και την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Θεοχάρη Αικατερίνη (Καίτη) ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά της την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Βαρέλη – Στεφανίδη Ζωή.
(αρ. απόφασης 47/2020)

 

ΘΕΜΑ 4ο: Ενημέρωση αναφορικά με ποδηλατικές δράσεις και προοπτικές ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού στην Περιφέρεια Αττικής και διερεύνηση επικοινωνίας με τον Εθνικό Συντονιστή της Ελλάδας για το πρόγραμμα «Eurovelo».
(ενημέρωση)

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για αθλητικές εκδηλώσεις στο Πεδίο του Άρεως.
Περίληψη απόφασης:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε τη σκοπιμότητα για τη συνδιοργάνωση των κάτωθι αθλητικών εκδηλώσεων :
Α. 3ος Αγώνας Δρόμου ΟΠΑ RUN 2020, την Κυριακή 17 Μαΐου 2020.
Β. 4ος Αγώνας Δρόμου Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας», την Κυριακή 12 Απριλίου 2020
Γ. 3ος Αγώνας Πάρκου «Νυκτερινές Διαδρομές», το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, στο Πεδίο του Άρεως, συνολικού ποσού δαπάνης 25.157,12€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση.
(αρ. απόφασης 48/2020)

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη διοργάνωση των 7ων Παγκόσμιων Σχολικών Αγώνων Αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας.
Περίληψη απόφασης:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε τη σκοπιμότητα για τη διοργάνωση, σε συνεργασία με την ISF (International School Sport Federation), των 7ων Παγκόσμιων Σχολικών Αγώνων Αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας, από 15 έως και 21 Μαρτίου 2020, δαπάνης συνολικού ποσού 4.000 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.), σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης – παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας για την εκτέλεση του έργου: «Παρεμβάσεις επισκευών σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας».
Περίληψη απόφασης:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους του σχεδίου της τροποποίησης- παράτασης, κατά τριάντα (30) μήνες, της από 21-8-2017 υπογεγραμμένης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, για την εκτέλεση του έργου: «Παρεμβάσεις επισκευών σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας», η οποία λήγει στις 21-02-2020, ούτως ώστε αυτή να λήγει στις 21-8-2022, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση
(αρ. απόφασης 50/2020)

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλλήνης για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Συντήρηση οδικού δικτύου έτους 2016-2017 της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα Δήμου Παλλήνης».

Περίληψη απόφασης:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους του σχεδίου της τροποποίησης- παράτασης, κατά δεκαέξι (16) μήνες, της από 29-6-2017 προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλλήνης, για το έργο με τίτλο: «Συντήρηση οδικού δικτύου έτους 2016-2017 της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα Δήμου Παλλήνης», η οποία λήγει στις 29-02-2020, ούτως ώστε αυτή να λήγει στις 29-6-2021, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση
(αρ. απόφασης 51/2020)

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, για την υλοποίηση του έργου: «Ανάπλαση εσωτερικών χώρων κοινής χρήσης στα Ο.Τ. κατοικίας μεταξύ των οδών Κύπρου – Ηλιουπόλεως – Αμυραδάκη – Αμερικανίδων Κυριών».

Περίληψη απόφασης:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους του σχεδίου της τροποποίησης- παράτασης, κατά δεκατέσσερις (14) μήνες, της από 30-11-2017 προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση εσωτερικών χώρων κοινής χρήσης στα Ο.Τ. κατοικίας μεταξύ των οδών Κύπρου-Ηλιουπόλεως-Αμυραδάκη-Αμερικανίδων Κυριών», η οποία λήγει στις 29-02-20, ούτως ώστε αυτή να λήγει στις 30-4-2021, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση

(Αρ. Απόφασης 52/2020)

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Αίθουσες πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Λύκειο, στο 2ο Δημοτικό, στο 9ο Δημοτικό και το 12ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Ηρακλείου», συνολικού προϋπολογισμού 708.627,44€, (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Περίληψη απόφασης:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής:

A) Ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Αίθουσες πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Λύκειο, στο 2ο Δημοτικό, στο 9ο Δημοτικό και το 12ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Ηρακλείου», συνολικού προϋπολογισμού 708.627,44€, (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση.

B) Όρισε ως εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της ανωτέρω προγραμματικής σύμβασης, την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Δαλιάνη Φωτεινή ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κεχρή Ιωάννη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Μπαλάφα Γεώργιο ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Αδαμόπουλο Σπυρίδωνα.
(αρ. απόφασης 53/2020)

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συνδιοργάνωση με το Γυμναστικό Σύλλογο Κηφισιάς και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών, του 3ου αγώνα δρόμου «kifisia Run», την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020, στην Κηφισιά.

Περίληψη απόφασης:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε τη σκοπιμότητα για τη συνδιοργάνωση με το Γυμναστικό Σύλλογο Κηφισιάς και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών, του 3ου αγώνα δρόμου «kifisia Run», την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020, στην Κηφισιά, δαπάνης ποσού 8.700 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση.
(αρ. απόφασης 54/2020)

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης εκδήλωσης για την Καθαρά Δευτέρα 2020 στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».

Περίληψη απόφασης:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε τη σκοπιμότητα για τη διοργάνωση εκδήλωσης για την Καθαρά Δευτέρα, στις 02-3-2020, στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», δαπάνης συνολικού ποσού 10.000 € (πλέον Φ.Π.Α.), σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση.
(αρ. απόφασης 55/2020)

ΘΕΜΑ 13ο: Εφαρμογή Σχεδίου Αποτροπής του Καπνίσματος στην Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών με Θέμα: «Καθορισμός των οργάνων, της διαδικασίας ελέγχου πιστοποίησης των παραβάσεων και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων, καθώς και των κριτηρίων προσδιορισμού του ύψους του προστίμου, της διαδικασίας είσπραξης των προστίμων καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας για την εφαρμογή του Νόμου 3868/2010 (ΦΕΚ 129 Α73.8.2010), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Περίληψη απόφασης:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε την εφαρμογή του Σχεδίου Αποτροπής του Καπνίσματος στην Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών με Θέμα: «Καθορισμός των οργάνων, της διαδικασίας ελέγχου πιστοποίησης των παραβάσεων και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων, καθώς και των κριτηρίων προσδιορισμού του ύψους του προστίμου, της διαδικασίας είσπραξης των προστίμων καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας για την εφαρμογή του Νόμου 3868/2010 (ΦΕΚ 129 Α’/3.8.2θ10), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει», σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση.
(αρ. απόφασης 56/2020)

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή υπαλλήλων της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 16-3-2020 έως τις 18-3-2020.
Περίληψη απόφασης:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε τη σκοπιμότητα για τη συμμετοχή των αναφερομένων στην εν λόγω απόφαση, υπαλλήλων της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 16-3-2020 έως τις 18-3-2020, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση.
(αρ. απόφασης 57/2020)

 

ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση για λήψη μόνιμων μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας σύμφωνα με τη μελέτη μόνιμης σήμανσης τμήματος Α’ της Π.Ε.Ο.Α.Θ. στο τμήμα από Ολυμπία Οδό προς Αγία Σωτήρα από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 5+085,61, κατά την εκτέλεση του έργου: «Βελτίωση χάραξης και διαπλάτυνση της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θηβών στο τμήμα Μάνδρα – Οινόη ( από την χ.θ. 0+000 έως χ.θ. 5+085,61) και αποκατάσταση των φθορών της υφιστάμενης Π.Ε.Ο. στο τμήμα από Νέα Ζωή Μάνδρας έως Αγία Σωτήρα από χ.θ. 5+500 έως χ.θ. 9+000».

Περίληψη απόφασης:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε τη λήψη μόνιμων μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας σύμφωνα με τη μελέτη μόνιμης σήμανσης τμήματος Α’ της Π.Ε.Ο.Α.Θ. στο τμήμα από Ολυμπία Οδό προς Αγία Σωτήρα από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 5+085,61, κατά την εκτέλεση του έργου: «Βελτίωση χάραξης και διαπλάτυνση της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θηβών στο τμήμα Μάνδρα – Οινόη ( από την χ.θ. 0+000 έως χ.θ. 5+085,61) και αποκατάσταση των φθορών της υφιστάμενης Π.Ε.Ο. στο τμήμα από Νέα Ζωή Μάνδρας έως Αγία Σωτήρα από χ.θ. 5+500 έως χ.θ. 9+000», σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση.

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας για εργασίες που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση βλαβών και επεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα στο οδικό δίκτυο πρώην ΔΕΣΕ».
Περίληψη απόφασης:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε τη λήψη προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας για εργασίες που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση βλαβών και επεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα στο οδικό δίκτυο πρώην ΔΕΣΕ», σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση.
(αρ. απόφασης 59/2020)

ΘΕΜΑ 17ο: Ορισμός νέων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σε Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης Προγραμματικής Σύμβασης Περιφέρειας Αττικής.

Περίληψη απόφασης:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής όρισε ως εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Αττικής, για την υλοποίηση της μελέτης «Σύνταξη Μελέτης για την Άρση Επικινδυνότητας του Παραλιακού Τμήματος Αλεποχωρίου προς Σχίνο», την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Κοσμίδη Ευρώπη ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κατσιγιάννη Αθανάσιο και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Μίχα Λεωνίδα ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κατριβάνο Γεώργιο, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση.
(αρ. απόφασης 60/2020)

Πηγή: https://neologosattikis.gr/aftodioikisi/perifereia-attikis/aaa-3/

EDITOR’S PICK

RANDOM NEWS

POST GALLERY